Το ελαιοτριβειο

Η Vivelia πλαισιώνεται από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, στην πλειοψηφία τους μικρών παραγωγών με σταθερή φιλοσοφία που στηρίζεται στην εξαιρετική ποιότητα του ελαιόλαδου, στα υψηλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και στις φυσικές καλλιέργειες βασισμένη στον πιο αγνό τρόπο περιποίησης των ελαιόδεντρων με σκοπό την παραγωγή του καλύτερου δυνατού προϊόντος με ποικιλίες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από όλη την Ελλάδα.

Για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών και την επιθυμία της συνεχόμενης σταθερής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, αναλάβαμε την λειτουργία Ελαιοτριβείου που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Βοιωτίας, σε ένα χώρο 10 στρεμμάτων, σε ένα άνετο και λειτουργικό κτήριο 600 τ.μ. που διαθέτει δυο μονάδες επεξεργασίας. Τα δυο υπερσύγχρονα Decanter Alfa Laval Χ32 και ΝΧ X35 κυριαρχούν σε κάθε γραμμή παραγωγής – επεξεργασίας που αποτελείται συνολικά από 16 μαλλακτήρες και 5 διαχωριστήρες.

Με πείρα, πολύ μεράκι και σε συνδυασμό με τα πιο προηγμένα μηχανήματα στην Ευρώπη μπορούμε να εγγυηθούμε με βεβαιότητα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται σταθερά σε χαμηλή θερμοκρασία 26 βαθμών κελσίου. Η συνολική δυναμική του ελαιοτριβείου είναι σχεδόν 10 τόνους ελαιοκάρπου την ώρα, γεγονός που μας καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα ελαιοτριβεία σε όλη την Βοιωτία.